22 Haziran 2014 Pazar

İzmir-Çeşme Arası Ulaşım
Çeşme,İzmir'e bağlı bir tatil ilçesi olup,şehir merkezine 70 km uzaklıktadır.
Özel arabayla ortalama 1 saat yolculuk yaparsanız Çeşme'ye ulaşabilirsiniz.Ayrıca İzmir garlardan Çeşme merkeze ve Çeşme'nin beldelerine de 30 dakika sıklıkla servisler kalkmaktadır.(Ücreti 20 TL).Ancak şuan için belediye otobüsü seferleri bulunmamaktadır.
Özel olarak kendi aracıyla gitmek isteyenler içinde sitemizde yol haritası mevcuttur.

Çeşmeye ulaştık ama yollarda sıcaktan bunaldık kendimizi denize sahile atalım serinleyelim derseniz buyurun beraber plaj beğenip seçelim....

ÇEŞME PLAJLARI


Ilıca Plajı :  Çeşme merkezde bulunan bu plaj dünyanın en güzel 7. plajı olup 2 Km uzunluğunda bir kumsala sahiptir.Sıcak suyu ve güzel kumsalının yanı sıra,denizin uzun bir açıklığa kadar derinleşmemesi de çocuklu aileler için güzel bir tercih olacaktır.


Boyalık Plajı : Boyalık plajı 2 Km uzunluğuyla Ilıca plajına benzer bir plaj olup,Çeşme'nin güneyinde kalmaktadır.Sürekli esen poyraz rüzgarlarıyla insanı serinleten bu koy su sporları aktiviteleri içinde uygun bir koydur.Ayrıca Ayayorgi Beach Club'da bu koyda bulunmaktadır.



Altın Kum Plajı : Çeşme'nin güneyinde bulunan bu plaj,merkeze 10 km uzaklıktadır.Kuzey rüzgarlarına kapalı olan bu koy 3 km uzunluğunda bir sahil bandına sahip olup,adını altın renginde olan mükemmel kumundan almaktadır.Ayrıca açık denize bakması nedeniyle suyu normale göre biraz daha soğuktur.Soğuk ve berrak su da yüzmeyi sevenler için güzel bir uğrak noktası olabilir.



Dalyan (Kocakarı) Plajı :  Dalyan bir diğer adıyla Kocakarı plajı Çeşme merkeze 5 km uzaklıkta bulunan bir halk plajıdır.Balıkçılığıyla ve restoranlarıyla dünyaca ünlü Dalyan Mahallesinin hemen yanında bulunmaktadır.Güzel denizinin ve kumsalının yanı sıra balık avı tutkunlarının da uğrak noktası olmaktadır.



Eşşek Adası :  Eski ismi Goni olan ancak günümüze Eşşek adası olarak gelen bu ada ismini günümüzde de halen adada yaşamakta olan eşşeklerden almaktadır.Adaya Çeşme'den her gün düzenli olarak teknelerle turlar düzenlenmekte olup pek çok ziyaretçiyi ağırlamaktadır.Ayrıca su altı zenginliği bakımından da çoğu dalış tutkunun ilk tercihlerinde bulunmaktadır.



Pırlanta Plajı :  Pırlanta plajı Çeşme merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Çiftlikköy'dedir.Adını parıl parıl parlayan kumlarından alan bu plajda rüzgar ve dalga hemen hemen hiç eksik olmaz.Bu sebeple sörfçülerin sürekli tercih ettiği bir yerdir.Sörf yapmasanız bile,sörf yapan sporcuları keyifle izleyebileceğiniz bir koydur.



Alaçatı Çark Plajı :  Çeşme yarım adasının güneyinde kalan bu plaj,Altın Kum plajının devamı olarakta bilinip,Alaçatı'ya kadar uzanır.Mükemmel denizinin ve kumsalının yanı sıra rüzgar sörfüyle de dünyada ün yapmış bir plajdır.Ayrıca içinde bulundurduğu beach club'larla eğlenceyi ve eğlenmeyi sevenlerin hiç düşünmeden tercih edebileceği bir noktadır.




Yüzdük serinledik birazda gezelim tarihi,turistik yerleri,köyleri görelim hazır Çeşmeye kadar gelmişken isterseniz.
Çeşme'nin güzel plajları olduğu kadar bir o kadarda güzel köyleri var tabi ki.Hatta bu köylerden biri size çok tanıdık gelecektir.Geçtiğimiz yıllarda televizyonlarda oynayan '' Fatma Gül'ün Suçu Ne '' dizisi de Çeşme'nin bu köylerinden biri olan Ildır'da çekilmiştir.Ildır'ın yanı sıra Ovacık köyü,Germiyan köyü ve Karaköy mevcuttur.Bu köylerin merkeze uzaklıkları ise şu şekildedir :

Ildır Köyü : 25 Km
Germiyan Köyü : 22 Km
Ovacık Köyü : 5 Km
Karaköy : 20 Km


Köylerimize göz attıktan sonra isterseniz tarihi ve turistik yerlere de bir göz atalım...

Erythai Antik Kenti :  Ildır köyü sınırları içinde bulunan bu antik kent,Çeşme'nin ve bölgenin en eski yerleşim yeri olarak bilinmektedir.Antik çağdan kalan bu yapının içerisinde eski yerleşim kalıntıları ve bir antik tiyatroda bulunmaktadır.Buraya kadar gelmişken mutlaka bu eski tarihe ışık tutan yapıyı da ziyaret edin deriz.


Çeşme Kalesi : Osmanlı döneminde yapılmış ve Çeşme merkezde olan bu tarihi yapı birçok turistin ilgi odağıdır.Kalenin mimarisi ve içindeki müzesi gerçekten de görülmeye değer tarihi bir mirastır.


Alaçatı Taş Evleri :  Çeşme'nin hemen hemen her yerinde ama en yaygın olarak Alaçatı'da bulunan bu tarihi evlerin yapılış amacı yazık bunaltıcı sıcağından korumasıdır.Taş evlerde adete yaza perde çekilip yaşanan evler günümüzde de hala kullanılmaktadır.



Çeşme Sakız Ağacı : Dünyada çok az bir bölge üzerinde yetişen sakız ağaçların anavatanı Çeşme olarak bilinmektedir.Mükemmel bir görselliğe sahip olan bu sakız ağacını hazır buralara kadar gelmişken birde anavatanında görün ve sakızlı Çeşme dondurmasından tadın deriz.



MUTLU 

HUZURLU

SAĞLIKLI

İYİ TATİLLER.

(www.ulasim-rehberi.blogspot.com.tr)

Etiketler: İzmir,Çeşme,Çeşme ulaşım,nasıl gidilir,Çeşme'ye nasıl gidilir,İzmir-Çeşme,İzmir'den Çeşme kaç km ?,Çeşme gidiş kaç TL,çeşme sakızlı dondurması,çeşme altınkum plajı,pırlanta plajı,eşşek adası,sakız adası,ılıca plajı,erythai antik kenti,tiyatrosu,çeşme kalesi,çeşme harihi yerler,çeme germiyan köyü,germiyan köyü,ovacık köyü,karaköy,ıldır köyü,fatmagülün suçu ne nerede çekildi,boyalık plajı,dalyan balık,çeşme dalyan,kocakarı plajı,çeşme plajları,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder