24 Haziran 2014 Salı

BODRUM(HALİKARNAS)-ULAŞIM VE TÜM BİLGİLERİ
Bodrum kendine özgü mimari yapısı,bembeyaz evleri tarihi ve begonvillerle süslü cehresi ile Türkiye'nin Ege'den dünyaya acılan en önemli tatil cennetlerindendir.


Borum'a Karayolu ile(Otobüs) ulaşma

Bodrum'a başta İstanbul ve İzmir olmak üzere tüm büyük şehirlerden düzenli olarak otobüs seferleri yapılmaktadır.Bodrum'a otobüsle ulaşım,İstanbul'dan 12 saat İzmir'den 4 saat ve Ankara'dan 12 saat sürmektedir.Popüler beldesi Gümbet'e olan mesafesi ise yaklaşık 3 km olup düzenli minibüs seferleri vardır.

Bodrum Otogarı bodrum sahilinden yaklaşıl 500 mt içeride Cevat Şakir Sokağındadır.
Otogar telefon nosu:0 252 316 26 37

Borum'a sefer düzenleyen otobüs firmaları;
ULUSOY--0252 313 01 67
VARAN---0252 316 78 49
PAMUKKALE-0252 316 13 69
BOSS-----0252 313 16 62
METRO--0252 313 22 33

BODRUM'a uçakla ulaşmak isterseniz en yakın havaalanı yaklaşık 36 km uzaklıkta bulunan Bodrum milas Havaalanıdır.

Başta THY olmak pek çok firmanın Bodrum'a direkt uçuşları mevcut. Havaalanından Bodrum'a HAVAŞ otobüsleri veya taksiler ile ulaşım mümkün.

Bodrum Milas Havaalanı
Telefon : (0 252) 523 01 01
Faks : (0 252) 523 00 82
Web : www.milasbodrum.dhmi.gov.tr

Bodrum Havaalanından Bodrum'a ulaşmak için Milas-Bodrum arasında sefer düzenleyen otobüsleri kullanabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık bir saat sürmektedir.

Bodrum civarına yapılan minibüs seferleri Göltürkbükü, Yalıkavak, Gümbet, Turgutreis, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Gümüşlük, Karaincir, Yalıçiftlik, Torba, Mazı, Mumcular, Bağla, Güvercinlik ve Gündoğan'a yapılmaktadır. 


Bodrum şehir içi ulaşım olarak ayrıca taksi veya araç kiralama servislerini de kullanabilirsiniz

NEREDE KALINIR
Bodrum'un her köşesinde kerkesin kesenine uygun birçok OTEL bulunmaktadır.Her şey dahil 5 yıldızlı OTEL'lerde yada sessiz bir sahilde butik otel'lerde veya şirin bir pansiyonda kalabilirsiniz.(Otel'ler ve kampanyalar için ana sayfadaki haritadan tatil yapmayı düşündüğünüz bölgeyi bularak tüm otellere ulaşa bilirsiniz.)
BODRUM TARİHİ
Antik çağın en eski yerleşim yerlerinden olan Halikarna'sın üzerine kurulmuş olan beyaza boyalı evleri ile hemen dikkatinizi çeker.
Bodrum'un simgelerinden Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın "Sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin, senden öncekiler de böyleydiler. Akıllarını hep Bodrum'da bırakıp gittiler..." yazdığı gibi Bodrum, Türkiye'nin tüm tatil beldeleri içinde ayrı bir yere sahiptir.

Bodrum'un tarihine baktığımızda; Bodrum'un eski adı olan Halikarnassos'ta M.Ö. 484 yılında doğan ve tarihin babası olarak adlandırılan Heredot'a göre Bodrum Dor'lar tarafından kurulmuştur. Daha sonra ise Karya ve Leg'ler bu bölgeye yerleşmişlerdir. M.Ö. 650 yılında ise Megeralılar bu bölgeye gelerek şehri genişletmişler ve adını Halikarnassos koymuşlardır.

M.Ö. 386 yılında Perslerin hakimiyetine giren Halikarnassos, M.Ö. 353 yılında Karya bölgesinin başkenti olduğunda döneminin en parlak devrini yaşamıştır. Dünyanın yedi harikasından birisi olan Bodrum Mausoleion da bu dönemde Kral Mausolos'un anısına kız kardeşi ve aynı zamanda karısı olan Artemisia tarafından yaptırılmıştır.

Halikarnassos, M.Ö. 192 yılında Romalıların, M.S. 395 yılında Bizanaslıların ve M.S. 11. yüzyılda da Türklerin egemenliğine geçmiştir.

Daha sonra I. Haçlı savaşlarında yeniden Bizanslıları ve sonrasında 14. yüzyılda tekrar Türklerin eline geçmiştir. 1415 yılında Rodos Şövalyelerinin egeneliğine geçen Halikarnassos, son olarak 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde tekrar Osmanlı İmparatorluğunun hakimiyetine girmiştir.

Bodrum ismi Cumhuriyetin ilanından sonra verilmiştir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder